Darkthrone – The Underground Resistance

Darkthrone - The Underground ResistanceFenriz en Nocturno Culto, je zult ze maar op de koffie hebben! Na een ferme pot deathmetal op hun debuut, gooide het duo het roer om en moest alles en iedereen in het teken van de ware Noorse black metal staan. Deathmetal was niet puur, boosaardig en satanisch genoeg. En wat de heren in hun kop hebben, hebben ze niet in hun kont, dus exit alles wat met deathmetal te maken heeft. Bovendien schiepen de heren er genoegen in om iedereen publiekelijk af te zeiken die niet boos en black genoeg was. Enfin, zo houd je dus geen vrienden meer over en tot dat besef kwamen de heren zelf ook. Bovendien klonken de drums op Darkthrone-platen als een natte krant op een Frans toilet. Dus dan moet je wat. Fenriz en co. schoven op richting NWOBHM en speedmetal. En nu, met The Underground Resistance heeft Darkthrone de oude invloed van bands als Celtic Frost, Exciter, Anvil en Venom gewoon op plaat geknald. Sterker nog, Fenriz is werkelijk gaan zingen! En de passie en liefde voor voorlopers van death-, black- en doommetal druipen van de CD af. The Underground Resistance bulkt van de epische werkjes die hun rauwe punkattitude nog niet verloren hebben. In combinatie met Fenriz’ zang en een geslaagde productie maakt The Underground Resistance de beste Darkthrone-plaat tot nu toe.


mij=Peaceville/Suburban

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven