Cloudmachine – A Gentle Sting

cloudmachine_-_a_gentle_sting.jpgVroeger, toen onze Gr.R. nog een Gr.R.’etje was en aardig om te zien, toen had je Hilversum 3. Dat was een prettig radiostation, want daar kon een heleboel. Iedere omroep had zo zijn eigen niche en over de hele week was er altijd wel een tijd en een programma waar je je muziek kon vinden. Je kon het zo gek niet bedenken of het werd gedraaid en het heeft er mede voor gezorgd dat de platenkast van Gr.R. is gegroeid tot proporties die eigenlijk niet meer verantwoord zijn in dit huis. Hilversum 3 werd Radio 3, Radio 3 werd 3FM. Per naamswijziging werden de formats meer rigide, de macht van de zendermanager groter en de diversiteit, dat ooit het unique selling point van Hilversum 3 was, kleiner. En iedere keer werden er nieuwe dj’s aangenomen, die geen verstand van muziek hoefden te hebben, sterker nog, dat is een pré tegenwoordig, maar die een vlotte babbel hebben en een zeer slecht gevoel voor humor. Nieuwe muziek ontdek je er niet meer, daar helpt zelfs 3voor12 je niet meer bij, heden ten dage. Dit houdt in, dat als je niet binnen het bestaande format van 3FM past, jong, snel, wild en smakeloos, dan word je niet op de nationale radio gedraaid. Er is een kansje dat Radio 2 je oppikt, maar dan is je plaat al jaren uit. Want die weten al helemaal niet wat nieuw is! (Riep iemand daar Top2000?) Dus, als je een degelijke Nederlandse rockband bent, wier muziek te goed in elkaar zit voor 3FM, maar net iets te wild is voor Radio 2, dan weet je dus dat je gedoemd bent om het op eigen kracht te doen. Gelukkig weet Ruud Houweling dat en ploetert hij op eigen kracht door. A Gentle Sting is al de vierde plaat van zijn band Cloudmachine en hij blijft doen waar hij goed in is. Melancholische popmuziek met een indierandje, waar je even voor moet gaan zitten. Magoe, dat blijkt dan weer te ingewikkeld voor de mensen. Aldus de zendercoördinatoren. Afijn dan roepen wij wel weer; luistert nou eens mensen, luistert nou eens! Want Cloudmachine moet gehoord worden. Het is te goed voor alleen mijn platenkast…


mij=RJWH/Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven