Honig – Empty Orchestra

Er zijn soms van die plaatjes die blijven liggen. Enerzijds omdat de urgentie er niet is, de plaat is al uit of het bandje in kwestie is niet de headliner van dat megafestival bij u in de buurt. Anderzijds omdat je soms gewoon de woorden even niet kunt vinden. Empty Orchestra van Honig is zo’n plaatje. Als u File Under een beetje volgt, fotogewijs, dan had u veel plaatjes van Honig gezien. Het muzikale plaatje van Honig is nog niet langs gekomen. Da’s zonde, want toch al dik een half jaar oud, maar dermate relevant om toch nog wat aandacht aan te besteden. Honig is Stefan Honig, uit Dusseldorf. Hij speelde eerder in Benevolent, maar brengt nu zijn eerste Engelstalige solowerk uit. Om de woorden voor deze recensie te vinden had ik een concert van Blaudzun nodig. Empty Orchestra is de ideale plaat voor diegenen die gemerkt hebben dat Blaudzun zijn prachtige kleine liedjes achter zich heeft gelaten, omdat hij voor de grotere podia nu eenmaal een groter geluid nodig heeft. Is niet erg, want Honig sluipt er lekker achter aan. Prachtige indiefolk, met veel dynamiek en de bijzondere stem van Stefan Honig. Had ik het een half jaar geleden gehoord, dan had zomaar in mijn jaarlijstje staan…


mij=Haldern Pop Recordings

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven