Secret Rendezvous – Paint The Town Red – The Remix Edition

secret_rendezvous-paint_the_town_red_the_remix_edition.jpgNu weet ik niet hoe de originelen hebben geklonken, maar deze remix-editie van Paint The Town Red klinkt onnederlands hip. Een vaderlandse zangeres met de stem en de beats van de moderne Erykah Badu, ik vind het verrassend. Hoe psychedelischer de liedjes worden, hoe sneller het hier richting Janelle Monáe gaat, de absolute Amerikaanse superster in wording. Dat betekent dus dat je hier géén romige soul treft vol pseudo-hoogstandjes uit de Voice of Holland. Neen, Sietske Morsch zingt een beetje vaag, soms wat nasaal, maar altijd met autoriteit. ‘If you wanna go to a place that no one knows, let me take you there.’ Van de drie SR-remixen is het aan THEESatisfaction herinnerende titeltrack het beste. De tekstueel lekker cynische track begint met een logge, rammelende beat, om via wat eighties-synths en een ‘woehoe’-kreetje middenin de chillwave te plonzen. En de bassen zeiden wopwop. Het enige wat ontbreekt is een gastrolletje voor Kleine Viezerik. Hij kan ook in het Engels vast wel wat over zijn nieuwe set juwelen zeggen.


mij=Sonic Galore

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven