Suuns – Images Du Futur

suuns-images_du_futur.jpgPlons! Nu de mussen weer van het dak vallen – bij wijze van spreken – is het lekker plonsen in het zwembad. Mocht je kopje ondergaan, dan moet je eens horen wat het geluid met je doet. Je kunt natuurlijk ook meteen Images Du Futur van het Canadese Suuns opzetten, want dit is wat zij doen: hun muziek onderdompelen in een bak herrie. Mocht je wel eens een optreden hebben gezien, dan weet je dat ik niet teveel zeg als ik zeg dat dit een bijzondere ervaring is. Als je er althans tegen kunt. Op het tweede album slaat Suuns geen onverwachte wegen in, maar is het nog steeds een mix van noise, psychedelica, spacerock, electro en wat je er zelf op wilt plakken aan stickers. Suuns is en blijft namelijk ongrijpbaar. Of je nu helemaal uit je dak gaat op de electrotrip die “2020” heet, of dat je schoenstarend meedeint op “Edie´s Dream” of de psychedelische jongen uithangt in “Mirror Mirror” – hoor ik daar een ondergedompelde Beck? -, Images Du Futur is een geslaagde vertaling van wat op zijn allermooist live genoten moet worden. Komende tijd zijn ze voor een aantal optredens in ons land. Doe er je voordeel mee, maar neem voor de veiligheid van je oren wel je oordoppen mee.


mij=Secretely Canadian

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven