Animal Kingdom – The Looking Away

Animal Kingdom - The Looking AwayNa het debuut Signs And Wonders bleef lange tijd in eigen land de opvolger uit omdat ook de crisis in Engeland was toegeslagen. Gelukkig zagen we op het Europese vasteland wel in hoe “Get Away With It” kon uitgroeien tot een kneiter van een hit, met dank aan EA Games die de song gebruikte voor Fifa 13. Animal Kingdom heeft zich de gitaarpartijtjes van de jaren tachtig eigen gemaakt en verwerkt tot prachtige indiepopparels.
Beste Handsome Poets, jullie zijn een alleraardigst bandje maar luister eens naar Animal Kingdom om te horen hoe je verschillende elementen vloeiend in elkaar kunt laten overlopen. Laat dat houterige, onbeholpen Hollandse trekzakkentempo eens varen en hoor hoe je als een Sigur Ros de tijd kunt nemen in gedragen pianomelodieën en de perfecte vocalen van Richard Sauberlich in “Straw Man”.
Beste Animal Kingdom, ik heb het er nog met onze eigen Nederlandse Handsome Poets over gehad, maar jullie moeten ook weten hoe je tijdig kunt pieken en wanneer je de synthesizer uit moet zetten. Neem een voorbeeld aan hun hit “Sky On Fire”. Tuurlijk, jullie Engelsen hebben vorig jaar helaas geen Epke gehad waaraan je jullie geluid kon spiegelen. Maar, dat neemt niet weg dat je moet uitkijken voor geneuzel en gedweep in de marge. Dat jullie mooie liedjes kunnen maken waar nogal wat gevoel en emotie in zit, da’s te prijzen. Alleen zal elke luisteraar en amateur-psycholoog na dertig minuten zeggen dat het welletjes is met alle zelfmedelijden en trage treurnis. Hoe mooi het ook allemaal klinkt, de luisteraar haakt af.
Doe er je voordeel mee!


mij=Essential/Mom + Pop

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven