Mr. Boogie Woogie – Big Easy

Mr. Boogie Woogie - Big EasyHahahahahahahahahahahaha. Hihihihihihihihi. Hohohohohoho. Dat pak. Hahahaha. Die hoed. Hahahaha. Die voeten. Hahahaha. Wat krijg ik nu voor een bruiloftsact voorgeschoteld?, dacht ik na aanleiding van het in mijn ogen foute hoesje. Fout Ewie. Fout. Eric-Jan Overbeek (geboren in het fameuze jaar 1967), zoals Mr. Boogiewoogie´s eigen naam is, brengt al vanaf 1991 zijn – jawel – boogie woogie-platen uit. Bijna elk jaar wel een. Op Big Easy, zijn laatste telg, covert hij werk van Fats Domino (“Three Nights A Week”, “Fatz Frenzy”, “New Orleans Ain´t The Same”), Allain Touissant (een medley), Randy Newman (“Have You Seen My Baby”), Hank Williams (“You´re Cheatin’ Heart”) en nog een aantal mannen van weleer. Overbeek zelf bespeelt de piano. Uiteraard, zou ik bijna zeggen. Hiernaast heeft hij een prima band, die hun mannetje staat. De kers op de taart zijn de blazers, die van Big Easy een boogie woogiefeest maken. Ondanks dat ik geen fan ben van artiesten die zich alleen maar aan covers wagen – oké, er zit een arrangement van zijn hand bij -, geef ik Mr. Boogie Woogie ruim het voordeel van de twijfel. Velen van wie hij covert zijn inmiddels gaan hemelen, en dit genre uit de vergetelheid te rukken, lijkt me geheel terecht. En ik was wat flauw over een bruiloftsact, maar je zult hem daar maar tegenkomen. Feestje!


mij=Firesweep Records / Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven