Splendid – Sun Beats Down

Splendid - Sun Beats DownSoms lees je een stukje, en zou je willen dat je hem zelf geschreven had. Zo vond ik het stukje van Gr.R. over Will And The People’s Friends meer dan raak. Het is waar: ik hoop op een festival ook altijd op een niemendalletje dat veel interesse trekt, bij voorkeur ergens rond etenstijd. Alleen het stukje zo overnemen en wat namen aanpassen zou wel erg kort door de bocht zijn, want het Haagse Splendid heeft het hitprobleem. Hoe luchtig, toegankelijk en toch goed in elkaar gezet hun debuut inmiddels 5e album Sun Beats Downs ook is, een doorbraaksingle hebben ze nog niet gehad. Toch staan er genoeg nummers op die prima die hit zouden kunnen zijn. Ze doen zeker niet onder voor Will And The People. Ik moest overigens denken aan Postmen, die er eigenlijk te vroeg de brui aan gegeven heeft. Splendid staat de komende tijd op de nodige festivals, waaronder zelfs Sziget in Budapest. Mocht je ze ergens tegenkomen, dan hoef je er niet voor weg te rennen. Lekker naar luisteren, terwijl je ondertussen heerlijk aan je biertje nipt, of het festivalvoedsel verorbert. 3FM zou ze wel wat meer mogen ondersteunen als ex-Serious Talent, maar mocht je op zoek zijn naar een lome zomerplaat met de nodige reggae-invloeden, dan luister zeker eens naar Splendids Sun Beats Down. Hun nieuwste hitpoging is trouwen “Fast Lane (on top of the world)” “The Streets”.


mij=PIAS

5 reacties

  1. Wat een topalbum! Elke dag een portie Splendid maakt je wereld een stuk zonniger.
    Sun Beats Down is de 5e plaat van Splendid en de nieuwste singel is The Streets:)
    Een en ander aangepast, is trouwens moeilijk of niet uit de Splendid-website te halen. Misschien moet deze ook eens bijgewerkt worden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven