The Juice – Gonna get got / MXRCXL – A Laughing Matter

Bandnamen. Het kan nogal nauw luisteren. Want je wilt een naam die blijft hangen, die te googlen is en die de luisteraar niet al teveel op het verkeerde been zet. Daarbij kun je extreem gaan, of zoals het Nijmeegse The Juice, redelijk non-descript. Je kunt er in ieder geval geen buil aan vallen. Wat overigens over de muziek niet te zeggen is, want de EP Gonna Get Got opent met het al even non-descripte getitelde titelnummer erg fijn. Lekkere dansbare pop, met de vileine elektronica (naar eigen zeggen) en puike gitaarriffs doen denken aan een fijne band als Balthazar. Tussendoor laat de band wat jaren tachtig pop horen, maar de remix van afsluiter “Addicted” is weer een lekker pompend slotakkoord. Fijne band.
MXRCXL_-_A_Laughing_Matter.jpgDe bandnaam MXRCXL is al net zo non-descript, maar ook wat moeilijker te onthouden. Vooral als u de band live langs hoort komen. “Huh, wat horen we nu? MXRdinges?” MXRCXL, de band van Marcel Jansen, uit Rotterdam, lijkt me vooral een liveband. Op de EP A Laughing Matter hoor je een hoop goede ideeën, maar dat zijn nog niet meteen goede songs. De aandacht wordt regelmatig getroffen door een puike riff hier, een leuke break daar, aparte zang, maar de rock/grunge/metal (en het liefst ook in een nummer) is wat wisselvallig op cd. Wel typisch een band waarbij live het kwartje wel eens kon vallen. waarbij we ons dan afvragen: MXRdinges?


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven