Powerdove – Do You Burn?

Powerdove - Do You Burn?Do You Burn? begint met een oorverschroeiend gepiep. Ja, dat brandt. Curieus genoeg volgt er een heel lief liedje, zoals het hele album volstaat met uiterst charmante knutselfolk. De gitaren zijn volgens de liner notes ‘geprepareerd’, ritmes worden gemaakt met ‘dry poppy pads’ (of zouden ze die hebben gerookt?) en ik moest opzoeken wat een concertina ook alweer was. Dat het geluid van Powerdove anders dan anders is moge daarmee duidelijk zijn. Op de meer soundscape-achtige momenten lijkt de band daardoor wat op The Books – luister maar naar “Under Awnings” – maar de zang houdt de groep het merendeel van de tijd in de échte folk-hoek. Lebandowski heeft een zachte, aangename stem die fans van Laura Veirs en Julie Doiron zal bevallen. En als John Dietrich (van Deerhoof) een zonnig baslijntje inzet wordt het helemaal feest. “Love Walked In” klatert en klingelt als een wel heel experimenteel neefje van Vampire Weekend. Maar hoeveel chaos de begeleidingsband ook op potten en pannen creëert, de sfeer blijft sereen. Met piepende en krassende weerhaakjes, dat wel. ‘I love you too often.’


mij=Murailles/African Tape

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven