Dear Reader – Rivonia

Dear Reader - Rivonia‘Lord I want to thank you for my smokin’ hot wife‘, bad een pastor voor een Nascar-race. Hij mag de Here ook bedanken voor Dear Reader, een toffe zangeres uit Zuid-Afrika die in haar politiek bewuste teksten evengoed een soort religie voor Alles en Iedereen propageert. (En dan niet als ijdele gimmick.) In slottrack “Victory” worden de de ancestors bedankt, op een wijze die in een Disney-film als Mulan niet zou hebben misstaan. Eerder op het album wordt ‘hosanna’ gezongen, en komen tal van religieuze denominaties langs. (“He wasn’t a shaker, he wasn’t a quaker, he was a man of the book!’) Muzikaal klinkt hier het type pianopop dat Tori Amos en Regina Spektor beroemd maakte, en hoewel Dear Reader via het indielabel CitySlang aan ons verschijnt zou Cherilyn MacNeil zomaar een even groot publiek kunnen bereiken. Haar stem is zelfs nog een tikje voller en aangenamer dan genoemde voorgangers. Geen rare fratsen, gewoon hartverwarmende uitgelatenheid, aangevuurd door meerstemmige kreetjes en accordeon. De bombast van The Polyphonic Spree is hier in één vrouw verenigd, en toch behoudt de plaat haar lichtheid. Een klein wonder, de muziekgoden zijn Dear Reader duidelijk goed gezind.


mij=City Slang

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven