Francis International Airport – Cache

Francis International Airport - CacheDe Oostenrijkers van Francis International Airport maken nogal ongrijpbare, kamerbrede synthpop. Ze klinken alsof de hyperactieve Denen van Mew prozac is voorgeschreven, of als Lola Kite dat haar vlieger is kwijtgeraakt. Ik heb het gevoel dat ik Cache onderkoeld én broeierig zou moeten noemen. Verwarring alom dus. En dat is altijd een goed teken. Gelukkig is er in elk geval een duidelijke hoogtepunt aan te wijzen. “Pitch Paired” bouwt vanuit een klepperende beat aan een melancholische, langzaam intenser wordende groove. De gitaren waaieren op zijn Radioheads “Weird Fishes” door de track, terwijl de ijle zanger concludeert: ‘This is hard for everyone’. Het lijkt genoeg voor een slepend goed nummer, maar de band besluit met een verrassend snelle krautrock-versnelling. De track echoot later na tijdens “Sulphur Sun” waarin de zanger dezelfde melodische aanloop neemt, maar het ditmaal op ‘this is over now’ houdt. Van mij had de plaat daarna inderdaad mogen eindigen, want de laatste paar liedjes verzanden in saai gedreutel. Met het prima eerste half uur is de luisteraar echter al voldoende intrigerend puzzelwerk geboden.


mij=Siluh

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven