Belle and Sebastian – The Third Eye Centre

Belle Sebastian - Third Eye Centre.jpgAcht jaar na de vorige collectie singles en rarities, Push Barman To Open Old Wounds, verschijnt The Third Eye Centre. Waar de vorige compilatie bedoeld was om de releases op Belle and Sebastian‘s zojuist verlaten label Jeepster Records beschikbaar te houden, is The Third Eye Centre een verzameling singles, b-kantjes, remixes en andere lastig los te krijgen opnames. Hoewel dit soort platen vooral voor die-hard fans interessant zijn, ging ik rechtop zitten bij de aankondiging van deze collectie. Voor mijn gevoel ligt Belle and Sebastian’s momentum al even achter ze, weten ze zo nu en dan nog steeds te verrassen. Opener blijkt de bijzonder flauwe remix door The Avalanches van prijsnummer “I’m a Cuckoo”, maar wordt gevolgd door de Zydeco-light van “Suicide Girl’. “Love on the March” was de stijlvolle b-kant van “Step Into My Office, Baby”, “Last Trip” een nummer dat curieus genoeg Write About Love niet haalde. De Calypso-mislukking “Mr. Richard” en het idee-loze “Blue Eyes of a Millionaire” worden voorafgegaan door de zondagochtendtrack “Desperation Made a Fool of Me” en zo wisselen hoogte- en dieptepunten elkaar af. Meest curieuze opname is de ska van “The Eighth Station of the Cross Kebab House”, ooit opgenomen ten behoeve van War Child. Ondanks een klein handjevol matige tracks zomaar een interessantere plaat dan de laatste twee reguliere Belle & Sebastian-albums.


mij=Matador / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven