Carmen Villain – Sleeper

Carmen Villain - SleeperCarmen Villain was vroeger model maar de half-Mexicaanse, half-Noorse probeert het nu in de muziek en wel met noisepop met een rafelig randje. En dat doet ze lang niet slecht. Ik herken in Sleeper veel van wat de (ook al door mij recent gerecenseerde) Joan and the Sailors zo boeiend maakt, dromerig buiten de lijntjes kleuren met af en toe een uithaal die doet denken aan een in het nauw gedreven kat. Soms rockt het lekker (in “Made a Shell” bijvoorbeeld), soms is het lijzig en dreinend (de cover van onze eigen Shocking Blue classic “Demon Lover”), soms licht psychotisch (“Obedience”). Let op, je moet Sleeper wel een paar keer draaien voor de kwartjes vallen want het is geen gemakkelijke hapklare brok muziek die je voorgeschoteld krijgt. Zoetgevooisde zang wordt door feedback omver geduwd, krakende gitaren en monotone dreinerige ritmes verbergen haast de prachtige melodieën. Hoewel dit avontuur nog geen drie kwartier mag duren is het soms wel een tikje teveel van het goede overigens. Nummers als “Dreamo” duren mij een beetje te lang maar het blijft een bijzondere plaat van het voormalig model.


mij=Smalltown Supersound/Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven