Dobie – We Will Not Harm You

Dobie - We Will Not Harm YouDobie heeft een rare maar interessante levenswandel. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij skateboarder en fotograaf. Hij werkte met Soul II Soul, Massive Attack en remixte o.a. Tricky, Björk, Warren G., Neneh Cherry en Bomb The Bass. Dobie belandde middenin de triphoprage van de late jaren negentig. Hij remixte zich suf. Dit album laat horen waar de interesses van Dobie liggen. Namelijk bij Manchester rave, UK house, hiphop en acidjazz. Slechts af en toe maakt hij uitstapjes richting dubstep zoals in het relaxte “The Chant”. Op deze cd hoor je nauwelijks zijn overstuurde breaks en beats terug. Hij laat de cd vooral teren op het werk van A Guy Called Gerald. Als je flarden 303, bigbeats en kale hiphop-beats terughoort met aanzetjes tot drum & bass, dan heb je mazzel. Toch is het grappig te horen hoe Dobie één lijn trekt tussen rave, acid en dubstep. Ik voel zomaar een geniale impuls voor de dance aankomen. Na dik twintig jaar mag dat eigenlijk ook wel weer eens.


mij=Big Dada

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven