Eefje de Visser – Het Is

Eefje de Visser - Het Is.jpgToen ruim twee jaar geleden De Koek verscheen, het debuutalbum van Eefje de Visser, was dat misschien niet eens zo’n grote verrassing. Er was, na Spinvis, ruimte voor een vrouwelijke singer/songwriter die niet alleen bijzonder taalbegaafd was, maar ook net zulke stronteigenwijze liedjes kon schrijven. Schijnbaar naïef, wispelturig, hier en daar een beetje gekunsteld en net schots en scheef genoeg om de aandacht erbij te houden. Maar: het waren allemaal losse, blij makende liedjes. Volgens de bio die meegestuurd werd met Het Is wilde Eefje de Visser als opvolger een album dat één geheel vormde, ‘waarin je kan hangen, of wegzakken’. Daarvoor betrok ze met haar begeleidingsband het Mirlitontheater in Utrecht om deze twaalf liedjes op te nemen, met haar zelf als producer aan het roer. Het doel is gelukt: Het Is klinkt bijzonder coherent, met een paar mooie uitschieters (“Uit de lucht”, “Lise”, “In het echt”). De begeleiding is warm, maar mag van mij wat schotser en schever en ook het wispelturige van De Koek had mogen blijven. Het is net een relatie in volle bloei: de opwindende verliefdheid heeft plaats gemaakt voor veilige en warme liefde. Elke keer dat het stel elkaar ziet houden ze meer van elkaar. Het is uitkijken dat het niet saai gaat worden, maar voorlopig willen ze elkaar nog niet kwijt.


mij=Eefjes Platenmaatschappijtje / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven