Haiku Salut – Tricolore

Haiku Salut - TricoloreAls er ooit een huisband voor het muzikale museum Speelklok te Utrecht heeft bestaan is het Haiku Salut wel. Ik zie een artist in residence-reeks voor me. Band aan de slag met al die stokoude pierementen, speeldoosjes, en zo verder. Voorlopig toert Haiku Salut nog gewoon door hun eigen Engelse velden, waar hun tinkelende pastorale melodieën ook prima passen, als regenbuitjes op hobbithuisjes. De groep heeft goed geluisterd naar de god van dit soort zoete instrumentale soundtrack-schetsen: Yann Tiersen. Gelukkig duiken er her en der ook synths en glitchende beats op, voor een welkome IJslandse touch. “Sounds Like There’s A Pacman Crunching Away At Your Heart” kon dan weer een liedje van Tunng zijn, en “Six Impossible Things” zal de fans van Beirut bijzonder bekend voorkomen. Vocalen mis je ook op zulke poppy momenten volstrekt niet. Wel ontbreekt er een gezonde dosis echte melancholie, iets waarin de vergelijkbare Rickard Jäverling juist in excelleert. Op het in alle opzichten alleraardigste Tricolore neigen de uiterst minutieus in elkaar gestoken deuntjes soms naar machinaal. Een beetje ruis had voor meer opwinding kunnen zorgen.


mij=How Does It Feel to Be Loved?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven