Ben Lee – Ayahuasca: Welcome to the Work

Ben Lee - Ayahuasca: Welcome to the WorkDe Australiër Ben Lee heeft de afgelopen jaren ook op File Under de nodige aandacht gehad. Dat niet altijd met even positief, maar gelukkig voor hem maken wij niet de dienst uit op deze wereld. Ayahuasca: Welcome to the Work is zijn negende album en kent allereerst een prachtig hoesje. Dat heeft-ie alvast in zijn zak, of eigenlijk meer zijn vrouw die een en ander schilderde. Scheelt weer een bosje bloemen, zal ik dan maar zeggen. Als het over muziek gaat dan hebben we het wel over Ben Lee zelf, met hulp van Jessica Chapnik Kahn. Ben Lee opent verrassend met “Invocation”, hij blijkt de verloren Beach Boy te zijn. Prima gedaan. Hierna zoekt hij het meer in de minimale muziek, zoals een Sufjan Stevens dat ook doet. Na twee liedjes duikt er dan een duet op (“In the Silence”) alsof een rockband een ballad gaat spelen. En dan volgt er wat modern pianogepingel (“The Shadow Of The Mind”) dat zich heel langzaam ontpopt. Zo kan ik het hele album wel aflopen. Er staat geen slecht nummer op. Wel wijken de nummers erg af qua genre, alsof je in een museum loopt en er naast elk modern werk een klassiek tafereel hangt waarbij je dan verbaasd kijkt of dit wel klopt. Wat ik me dan afvraag bij het draaien van deze schijf: wat wil je ons vertellen? Ja, Ben Lee, wat wil je ons nou vertellen?


mij=Lojinx / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven