Dangers Of The Sea – Dangers Of The Sea

Dangers Of The Sea - Dangers Of The SeaHoewel het – zeker bij debuutplaten – niet ongebruikelijk is om het album titelloos te laten, vind ik het toch altijd een gemiste kans. Dangers Of The Sea is best een leuk indiefolk-bandje, maar een echt eigen smoel heeft het viertal (met leden van Saybia en Efterklang) niet. Juist daarin zou een titel toch een handzaam zetje kunnen geven. (En dan laat ik hier nog onvermeld dat de hoes ook al vlak en leeg is.) Deze Denen hebben het larmoyante-singer/songwriter-met-begeleidingsband-geluid dat je de laatste tijd ook vaak op het vaderlandse concertpodium tegenkomt. Eén deel Bon Iver plus één deel Mumford & Sons. Falset en banjo. Door de triller in de stem van Andreas Bay Estrup moest ik in het up-tempo hoogtepuntje “Everything Will Be Allright” heel even aan de veel interessantere Chad Vangaalen denken. Dangers Of The Sea kleurt echter grotendeels gevaarloos binnen de lijntjes. Het is zondagmiddagmuziek zoals Travis die al jaren maakt.


mij=DevilDuck

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven