Javelin – Hi Beams

Javelin - Hi BeamsHokjesdenken is de acts op het plezierige Luaka Bop-label altijd vreemd. Een simpele omschrijving gaat hier niet volstaan. Zo bouwde het Brooklynse duo Javelin op voorganger No Mas een superblij synthpoppy feestje. Echt een lekker melig (‘You play me like Sudoku!’) album, dat hier nog geregeld zijn rondjes maakt. De psychedelische vocalen en beats zijn op Hi Beams gebleven, maar de plaat is toch een lichtstraaltje sikkeneuriger en goedkoper. Zeker op de eerste helft gaat het meer richting Toro Y Moi dat een tikje van de hiphop-molen heeft gekregen. Boards of Canada-vocoders ontmoeten ‘Drop It Like It’s Hot’-ritmes. Absolute ‘middle fingers in the air’-moment is het intro van “Judgement Nite”. Bizarre synthetische blazers en finger snaps versmelten tot een cool Miami Vice-ritje. Wel jammer dat de band het schetsje drie minuten laat doortollen, eigenlijk volstond de eerste minuut ruimschoots. Een geheel nieuwe traditionele richting volgt meteen erna met “Airfield Revised’. Een funky popliedje met een zorgvuldige Phoenix-achtige zanglijn. Voor een bestendiging van die songwriter-kant is Javelin echter te ongedurig, waardoor de korte plaat in vertrouwde chaos eindigt. ‘Let the rhythm succeed, listen to the drummachine!’


mij=Luaka Bop

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven