The Strypes – Snapshot

The Strypes - SnapshotVier Ierse in pak gestoken snotapen (gemiddeld zo´n 15 jaar oud) zag ik afgelopen zomer op Haldern Pop de Spiegeltent afbreken. Dit werd misschien wel versterkt door de programmering van het festival die meer neigt naar de singer-songwriterhoek dan naar rock ´n´ roll. Maar los daarvan lieten ze even horen dat rock ´n´ roll er nog steeds toe doet, of beter gezegd de rhythm and blues in het bijzonder. The Strypes hadden namelijk zo naast The Stones en The Beatles in hun beginjaren kunnen bestaan. Maar helaas, The Strypes kwamen meer dan veertig jaar te laat uit hun ei. Snapshot is hun debuut en telt als basis twaalf tracks. Er is ook nog een special edition die nog vier extra nummers telt en als aanschaf aan te bevelen is. Van de twaalf tracks zijn er acht van eigen hand en vier covers. Hieronder Willie Dixons “You Can´t Judge A Book By the Cover” en Nick Lowe´s “Heart Of The City”. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat de testosteron je tegemoet vliegt, zoals dat hoort bij een stel pubers. Na afloop van het optreden op Haldern stonden ze met een ´big smile´ na te genieten. Net zoals ikzelf trouwens, want dat de jeugd deze stroming oppakt dat is meer dan hoopgevend voor de toekomst. The Stones kunnen er mee stoppen. Laat The Strypes maar komen. En dat het live fijner is dan op deze cd, dat lijkt me bijna vanzelfsprekend.


mij=Virgin

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven