Alela Diane – About Farewell

Alela Diane - About FarewellBijna was het vijfde album van Alela Diane hier tussen wal en schip geraakt. About Farewell kwam al in juli uit maar is toen geheel langs mij heen gegaan. Het is echter nooit te laat om kleine parels onder de aandacht te brengen. Want dat is About Farewell. De titel dekt de lading van deze cd volledig, het gaat over de scheiding van Diane en Tom Bevitori, gitarist van haar vormalige band The Wild Divine. Met deze band maakte ze in 2011 Alela Diane & The Wild Divine waarmee ze afweek van het verstilde folkgeluid van haar eerdere platen en ze meer de pop/rock-kant opging. Ik vond dat een niet zo geslaagde stijlwisseling en ben dan ook blij dat Diane op About Farewell de band aan de kant heeft geschoven en zich slechts laat begeleiden door fluit, piano, cello, viool en haar eigen akoestische gitaarspel. Het is misschien wat wrang dat er een scheiding voor nodig was om Diane weer een prachtig album te laten maken maar ellende levert heel vaak de mooiste muziek op. Alela Diane neemt in tien mooie liedjes op beeldende wijze afscheid van haar huwelijk. Alle tien prachtig, maar beeldschoon in “About Farewell” en “Rose & Thorn”. Maar goed dat About Farewell nu pas onder mijn aandacht kwam, het melancholische album doet het veel beter met stormachtig weer en vallende bladeren dan op hete, zomerse dagen waarbij er geen wolkje aan de lucht is.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven