Chrystal Stilts – Nature Noir

Chrystal Stilts - Nature NoirArtiesten komen, artiesten gaan. Maar als Lou Reed overlijdt, ben ik toch wel even stil. Ondanks dat het laatste optreden dat ik van hem zag niet al te best was, blijft hij een held die mijn muzikale smaak richting gaf. Het overlijden was een prima reden om The Velvet Undergroundbox Peel Slowly And See weer eens voor de dag te halen. Tussendoor moet er echter ‘gewerkt’ worden en draai ik Nature Noir van het uit Brooklyn afkomstige Chrystal Stilts. En inderdaad – daar komt het ezelsbruggetje – ook zij mogen een dankwoord aan mijnheer Reed richten. Neem de eerste gitaartonen in “Future Folklore” of de uitgewaaide sfeer in opener “Spirit In Front Of Me”. Je hoort waar ze schatplichtig aan zijn. Naar aanleiding van de voorganger In Love With Oblivion noemde FU-collega DubbelMono The Jesus & The Mary Chain. Een soort Reed in de noisy overdrive. En inderdaad ook zij zijn een referentie, vooral omdat het meer om de donkere sfeer gaat dan het liedje zelf: de zang is bijvoorbeeld behoorlijk ondergedompeld in de muziek. Toch is het geen vervelende plaat, waarbij vooral de psychedelische elementen mij bevallen. Check eens “Crawl Star”.


mij=Sacred Bones

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven