Destroyer – Five Spanish Songs

Destroyer - Five Spanish Songs‘Cinco canciones españolas’ zou een betere titel geweest zijn voor Five Spanish Songs. De ep bevat uitsluitend nog Spaanstalige nummers en waarom zou je dit niet doorzetten in de titel? Spaans is de taal waar Destroyers Dan Bejar kennelijk op over is gegaan nadat zijn vorige releases in het Engels waren. Nu zingt iedere vogel zoals het gebekt is, en maakt mij de taal op zich nog niet zoveel uit. Wat mij wel uitmaakt is of de songs aantrekkelijk zijn. Destroyer heeft een aantal geslaagde albums op zijn naam staan en ik ging er positief in. Als ik echter deze ep draai, bekruipt met het gevoel dat Benjar de weg kwijt is. De Bowieaanse sfeer is er niet meer, het prettig gesmeerde geluid is ingeruild voor klein gehouden liedjes, de boeiende liedjes zijn vervangen door honderd in een dozijn liedjes. Het gevoel is weg, weg, weg. Het gaat maar voort, voort, voort en heeft mij helaas weinig te bieden. Bovendien doet mij “El Rito” mij denken aan een Italiaans liedje waar ik even niet op kan komen – wie o wie? Een ep is vaak een voorbode van een album, waarvan ik in dit geval hoop dat deze er niet komt. Ik wens dat Destroyer terug gaat naar het eerdere Destroyer-geluid en die interessante schijven blijft maken. Of je vernietigt je bandcarrière en begint een nieuwe onder eigen naam, maar besmeur het eigen nest niet. Van de reden van deze release kan ik dus weinig begrijpen.


mij=Dead Oceans/Merge

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven