Beautify Junkyards – Beautify Junkyards

Beautify Junkyards - Beautify Junkyards“From The Morning” van Nick Drake en Harry Nilssons “Everybody’s Talkin” zijn mijn favoriete liedjes ooit. Beide zijn hier relevant. Nilsson schreef zijn grootste hit namelijk niet zelf. Het is een cover van Fred Neil. Ook Beautify Junkyards’ debuut staat vol herinterpretaties. En inderdaad, “From The Morning” staat erop. De Portugese folkband gaat zelfs met zo’n fragiele klassieker niet onderuit. Verre van zelfs. Door de toevoeging van wat synths lijkt het liedje plots op The Field Mice. De Engelse romantiek is intact gebleven. Veel verrassender, en daarmee nog geslaagder, is de cover die erop volgt. “Radio Aktivität, wenn’s um unsere Zukunft geht’. Kraftwerk werkt ook op snaren en belletjes! De anonieme robots zijn er de ideale band voor. Het gaat niet om de poppetjes, maar om de tijdloze melodieën. Net zoals Bach in eender welke instrumentencombinatie uitvoerbaar is. Beautify Junkyards speelt een “Fuga No. 2”, maar dat is toch echt een Braziliaanse rocksong van Os Mutantes. Goede smaak kan de groep dus niet ontzegd worden. Veel belangrijker is dat de band al het materiaal volledig eigen heeft gemaakt. Het hadden net zo goed nieuwe liedjes van verwante artiesten als Vetiver of Songs of Green Pheasant kunnen zijn. Het resultaat is een aanrader waar veel meer mensen over zouden mogen praten.


mij=Eigen beheer/Clear Spot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven