Pale Grey – Best Friends

Pale Grey - Best FriendsZou Styrofoam een rijk man zijn? Een kwestie van definitie natuurlijk, maar dat de glitchy indiepop van Arne van Petegem veel navolging heeft gekregen is zeker. Het ultieme voorbeeld is natuurlijk The Postal Service, maar Analogue Dear en Plastic Operator zijn zomaar twee andere exemplaren die bij hem op school zaten. Pale Grey is een volgend bandje dat in dit rijtje aansluit, en ergens achterin de klas mag plaatsnemen. Op Best Friends speelt elektronica behoudens wat computerbeat-accenten niet eens zo’n heel grote rol, maar de zoet gezongen, zachtjes doortimmerende pop klinkt desalniettemin zeer vertrouwd. Te vertrouwd eigenlijk, dan grijp ik liever terug naar The Go Find. Slecht of zelfs vervelend is Pale Grey daarmee niet. Daarvoor hebben de jongens teveel olijke én rake refreintjes in de aanbieding. “Seaside” wordt zo een matig gezongen Phoenix-liedje. God, hoe heet die Belgische band die dat trucje nog wat beter kon. Iets met Pop


mij=DGR/Jaune Orange/PIAS

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven