Space Invaders – Invasion On Planet Z

Space Invaders - Invasion On Planet ZDave Wyndorf van Monster Magnet gaat stiekem weer terug richting zijn Spine Of God. Mike Hafliger, Paul Pott, Dirk Jan Müller, Dirk Bittner van Electric Orange en Dennis Gockel richtten in 2010 het Zwitserse Space Invaders op. Echte psychedelica doet het goed in tijden van crises. Waarom? Omdat veel mensen de ellende van alledag willen vergeten en zich vergrijpen aan drugs om de tijd te doden. Daar past een goed tripmuziekje bij. Bijna tachtig minuten, verdeeld over slechts vier songs. Dat geeft het uitgesponnen karakter weer. Invasion On Planet Z is een jamsessie, één uitgerekt muzikaal landschap van subtiel gitaarwerk, pulserende drums, conga’s en blobbende bassen. Het album kan zo als soundtrack dienen voor een David Lynch-film. Gitaarerupties bestaan niet, je wordt nergens overladen met een stortvloed aan gewelddadige tonen en geschreeuw. Space Invaders gaat al kabbelend gestaag voort, vol feedback en wahwah. Een trip voor afterparties. Lekker chillen met een goed plaatje en zonder drugs. Kan ook gewoon anno nu.


mij=Nasoni

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven