Model Depose – Nightwatch

Model Depose - NightwatchTijdens de meest recente platenbeurs in Utrecht zag ik een jongen van een jaar of zeventien die zich geheel had gehuld in een Robert Smith circa 1982-outfit, inclusief kapsel. Ik vond het een fijn idee dat dat anno 2013 dus nog steeds een ‘look’ is die in ieder geval die knul aanspreekt. De aanblik van die jongen op de beurs schoot weer door mijn hoofd tijdens het luisteren naar de vier songs (en één remix) van Model Depose op “Nightwatch”. Bands als (natuurlijk) The Cure, Clan of Xymox en New Order zijn de onbetwiste invloeden voor dit vijftal uit Groningen maar in de zang hoor ik toch ook een vleugje Editors. Gelukkig is wat Model Depose ons voorschotelt geen clichématige blauwdruk van die sound van weleer maar heeft de band genoeg klasse om er (samen met de Duitse producer Malte Lahrmann) een eigentijdse, ja zelfs modern klinkende plaat van te maken. Opener “Mayday” swingt erg lekker en doet waarschijnlijk menig kwartjeszoekende danser van lang geleden weer die oude dansvloer opzoeken. De ferme drumklappen en zweverige synths in het titelnummer “Nightwatch” smaken ook naar meer, al is de extra remix daarvan voor mij niet echt nodig. Medio volgend jaar moet er een volledig album van Model Depose volgen. Ik zie het graag tegemoet.


mij=Eigen beheer

5 reacties

  1. Bedankt voor de toffe recensie! Ik zie wel een paar typo’s (Modern Depose).
    Aangepast, Roeland. We hebben Vonx voor straf zonder eten naar bed gestuurd. 😉
    ligt met een lege maag en schaamrood op de kaken te bedde….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven