The Maureens – The Maureens

The Maureens - The MaureensIk kwam tot twee Maureens die ik in mijn leven ontmoet heb. En ik zou er zes bij op kunnen tellen als ik ze eens live ging bekijken. Het Utrechtse The Maureens bestaat echter uit valse Maureenen. In werkelijkheid heten ze Hendrik-Jan, Bas, Ernst, Jos, Ben en Stefan. Muzikaal zoeken ze het in de zonnige pophoek waar het fijn toeven is met bands als The La´s, The Beach Boys, The Posies, Big Star en om eens wat bands aan hun eigen rijtje toe te voegen Daryll-Ann en Johan. Maar Excelsior Recordings liet de eer aan DGR Music, een label dat best eens wat vaker genoemd zou mogen worden. De debuutplaat The Maureens is er eentje waar ik goede zin van krijg. Het is alsof er een warme gitaardeken over je schouders gelegd wordt. The Maureens zijn niet van de lange songs: in 35 minuten worden er dertien liedjes doorheen gejast. Maar ik vind het prima. Het is een heerlijke plaat. The Maureens is wat mij betreft welkom in Nederland bandjesland.


mij=DGR Music/Suburban

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven