Brother & Bones – To Be Alive

Brother & Bones - To Be AliveUitverkocht, lees ik op de website van Nijmeegse Doornroosje bij het optreden van Brother & Bones in Merleyn. Nu is dit nou ook weer geen HMH, maar toch…. Ehhhhhh…. zat er geen cd van deze band tussen de nog te bespreken cd’s? Inderdaad, het bleek om de ep te gaan met de titel To Be Alive. Ik lees dat dit Londens vijftal in het voorprogramma van Ben Howard heeft gespeeld en lees, informatie zoekend, vergelijkingen met Mumford & Sons, The Boxer Rebellion en Pearl Jam. Als ik de cd opzet dan fronst mijn voorhoofd zich even. Oké, er is wel folk, maar meer de folk zoals ik die ken van Big Country: die gitaar, de zang, het getrommel. Folk ondergedompeld in Rock met Drama, zeg maar. Ik moet ook wel aan The Tragically Hip denken. Maar eigenlijk maakt het allemaal niet zoveel uit, want met de vier tracks (en een bonustrack) die deze ep kent is, waar het ook op mag lijken, weinig mis. Het is rock in de goede zin van het woord, met op zijn tijd de nodige rustmomentjes waarbij er even mee gegriend kan worden of zelfs een heel nummer, ballad heet zoiets dan. Ik kan me zomaar voorstellen dat dit over een paar jaren grotere zalen uitverkoopt. Of misschien zit er nog wel meer in het vat. De tijd zal het leren. Mocht je het wat vinden dan ga ze zeker live zien, in Rotown of Bitterzoet.


mij=Last Step

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven