Dent May – Warm Blanket

Dent May - Warm BlanketToen ik acht jaar oud was, zo oud als mijn dochter nu is, zag de wereld er heel anders uit. Iets opsteken deed je voornamelijk nog uit boeken want internet was er nog niet. Op tv hadden we De Wondere Wereld van Chriet Titulaer. Deze flink bebaarde en met zachte G pratende wetenschapper presenteerde in dit populair wetenschappelijk programma de nieuwste technologische snufjes. Tegenwoordig zouden we Titulaer een nerd noemen. Ik herinner mij een aflevering waarin hij iets uit probeerde te leggen, zittend in een bad. Geen idee meer waar hij het over had want het beeld van de sullige wetenschapper in dat bad overheerste alles en werkte me behoorlijk op de lachspieren. Diezelfde reactie heb ik bij het zien van de hoes van Warm Blanket van Dent May uit Mississippi. May ziet er, met zijn grote bril en nette kapsel, uit als een nerd. Ook hij zit in bad en kijkt treurig naar zichzelf in de spiegel. Zou het water koud zijn of is hij echt zo sip als op de foto? ‘Turn up the speakers, I’ve got something on my mind’ kondigt hij in opener “Turn Up The Speakers” aan. May lijdt aan forse weltschmerz, zo blijkt. De boodschap is pessimistisch en vol zelfmedelijden in alle liedjes. De meisjes zien hem niet staan maar hij hunkert naar de ware liefde. Het huidige leven is helemaal niet leuk en kan maar net zo goed snel voorbij zijn, laat hem maar ouder zijn, dan wordt het vast beter, hoopt hij in “I’m Ready To Be Old”. Niet echt een zonnestraaltje, die Dent May. Maar ironisch genoeg heeft hij deze sombere gedachten gevat in elf zeer zonnige liedjes. Ik vermoed dat Brian Wilson het onderwerp van zijn nerd-zijn is, zijn liedjes klinken heel erg Beach Boys-achtig. En verdraaid, ze zijn nog goed ook, sommigen zijn zelfs heel aangenaam. “Let Them Talk” is catchy, “Born Too Late” zing je meteen mee en “It Takes A Long Time” is een heel fijn en puntig popliedje. Maar zo tegen het eind begint de vergelijking met Brian Wilson een beetje te overheersend te worden. Mays stem lijkt akelig veel op die van Wilson. Iets meer eigenheid had deze plaat goed gedaan en had May zelf waarschijnlijk ook op kunnen beuren, nu blijft hij die wat sullige nerd die zo op Brian Wilson lijkt en daar vallen de meisjes echt niet voor.


mij=Paw Tracks

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven