The Hypnotic Eye – The Optical Sound Of

The Hypnotic Eye - The Optical Sound Of‘Hoe zou het eigenlijk met Grace Slick gaan?,’ bedacht ik me toen “The Dark Part Of My Mind” voorbij kwam tijdens het draaien van The Optical Sound Of van The Hypnotic Eye. Niet dat de Londense band verder op The Jefferson Airplane lijkt, maar in dit nummer toch heel even. Zangeres Grace (deze naam kan geen toeval zijn) Lightman is verder een sterke zangeres met ballen, Zij geeft de band rond songwriter/gitarist Lindsay Murray dat extra’s geeft dat een band nodig heeft. The Hypnotic Eye heeft de sixties als schatkamer en inspiratiebron gekozen en dat doen ze met verve. Acht eigen tracks zien het licht, waar er bij grootheden als The Sonics (“Readin’ Your Will”), Solomon Burke (“Satisfaction”) en Dick Dale (“The Man From The C.I.A.) zonder te storen riffs geleend zijn. Daarnaast zijn er nog twee covers, namelijk “Searching” van The Omens en “Readin’ Your Will” van The Human Expression. Daar gaan we maar eens wat meer van opsnorren. De productie is verder zonder poespas en klinkt lekker transparant. Het album klokt slechts een halfuur, maar is er wel een van een band die groot hadden kunnen zijn in de sixties.


mij=Orange Pop/Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven