Fat White Family – Champagne Holocaust

Fat_White_Family_-_Champagne_Holocaust.jpgHet was een van de leukere Pledge-acties. Fat White Family was namelijk uitgenodigd om te komen spelen op SXSW, maar eigenlijk had de band geen nagel om aan de kont te krabben. En het veneukeratieve van showcasefestivals als SXSW is, dat ze wel willen dat je komt spelen, maar je mag wel alles lekker zelf betalen. Of door de belastingbetaler laten betalen zoals de meeste Nederlandse bandjes dat doen. Anyway, alles wat ook maar enig geld oplevert, een primal scream workshop, de band kookt voor je, ze nemen je favoriete cover op of je mag een avondje stappen met de band, wordt in de strijd gegooid. En met succes, want de pledge-actie is heeft zijn doel zo goed als bereikt. De teller staat nu op 99%. Persoonlijk zou ik dat avondje stappen wel een keer willen doen. De band heeft namelijk nogal een reputatie. Zo staan ze meestal niet nuchter op het podium, waardoor de shows nogal eens in een chaos willen eindigen. En dat verhoogt de feestvreugde natuurlijk. Fat White Family dus, een sextet uit Zuid Londen. Hun debuut Champagne Holocaust, een zeer subtiele titel, verscheen eind vorig jaar, maar is goed genoeg om nu nog even meegenomen te worden. Een volledig ontsporende trip van garagerock gecombineerd met sixties psychedelica en vaudeville-invloeden. Alsof The Cramps met de eerste incarnatie van Pink Floyd de studio ingegaan zijn, onder leiding van Vivian Stanshall van de Bonzo Dog Doo-Dah Band. De band schuwt een scheldwoord links en rechts, wat politieke satire en een hoop parodie, niet. Geen band om echt serieus te nemen dus. Maar ik vermoed dat Frank Zappa persoonlijk de overtocht voor hun betaald had, mocht hij het geweten hebben. Puik plaatje, dit!


mij=Trashmouth

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven