Miriam Moczko – Fat Moon

Miriam Moczko - Fat MoonNa twee ep’s zou er eigenlijk een volledig album moeten volgen, maar als je geen onderdak hebt gevonden bij een platenmaatschappij die hier geld in wilt stoppen dan wordt het moeilijk. Miriam Moczko startte een crowdfunding project en genereerde in ieder geval voldoende geld om een nieuwe ep op te kunnen nemen. En daar mogen we al heel blij om zijn. Fat Moon heet het schijfje en het bevat vijf liedjes. Ze formeerde een nieuwe band om zich heen en dook de Mailmen studio’s in met Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun). Waren de eerdere ep’s van Moczko wat soberder van opzet, hier is gekozen voor meer kracht. Alsof een onschuldig ogend meisje plots verandert in de vrouw die geen tegenspraak duldt en weer terug. De liedjes zijn opwekkend van toon en nestelen zich gemakkelijk in je hoofd. Mijn favoriete track is “Good Manners”, waarin Blaudzun samen met Kate Bush over haar schouders mee lijkt te kijken. Fat Moon en daarmee het werk van Moczko verdient het om gehoord te worden en niet alleen door haar supporters.


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven