The Martha’s Vineyard Ferries – Mass. Grave

The Martha's Vineyard Ferries - Mass. GraveKijk als ik zeg dat iets lijkt op dit of dat dan beginnen de beoordeelde muzikanten gelijk te piepen dat ze heel integer zijn en al jaren hun eigen zorgvuldig bij elkaar geraapte identiteit niet zomaar vergeleken willen zien worden met zomaar een uit de lucht gegrepen vergelijking. Elisha Wiesner van Martha’s Vineyard Ferries doet het anders. Hij zegt gewoon dat Mass. Grave lijkt op Minor Threat die “Eight Miles High” van The Byrds covert. Daar houd ik dus van! En echt niet alleen omdat ik mijn verantwoordelijkheid graag wil afschuiven. Bij mijn weten, en dat zou Wiesner ook hebben kunnen inzien, is dat een band als Minor Threat die zich uiteindelijk op het halve oeuvre van The Byrds zou storten net zo goed omschreven kan worden als de levenswandel van Hüsker Dü’s Grant Hart. Elisha Wiesner durft zich gewoon te uiten. Als lid van Kahoots heeft hij wat bagage. Maar ook omdat hij weet dat zijn bandleden vele malen bekender zijn dan hij. En dat het juist hen allemaal niet uitmaakt. Want Martha’s Vineyard Ferries bestaat verder uit Chris Brokaw van Come en van Codeine en Bob Weston van Shellac, Volcano Suns en Mission of Burma. Het zal het trio totaal niet boeien hoe dit eerste volwaardige debuut omschreven wordt. Of het nu dichtbij het werk van Codeine staat, wat vleugjes Dinosaur en Lou Barlow in zich heeft of zelfs bandjes als Juno Reactor overklast. Het zijn liedjes als een sombere Replacements-variant. Maar liedjes zijn het, met kop en staart, soms rammelend, soms zwartgallig maar prachtig in hun eigengereide opbouw.


mij=FatCat

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven