Angels Die Hard – Angels Die Hard

Angels Die Hard.jpgDe gelijknamige bikermovie uit 1970 heb ik nooit gezien. Toch geloof ik niet dat de bandnaam Angels Die Hard rechtstreeks naar deze film verwijst. Want hoe filmisch de instrumentale nummers van het Antwerpse trio ook zijn, de hippiejaren van Easy Rider en consorten hoor ik op hun gelijknamige debuutplaat niet terug. Wel de daaropvolgende jaren. Krautrock was de eerste associatie, gevolgd door de namen van andere roemruchte Antwerpse bands uit de jaren negentig: Gore Slut, Kiss My Jazz, Lionel Horowitz and His Combo en het Rudy Trouvé Septet. Waarmee één van de belangrijkste figuren uit het Antwerpen van die tijd genoemd is. Het zal dus ook niet voor niets zijn dat het Rudy Trouvé‘s platenlabel Heaven Hotel is, dat deze band getekend heeft en dat Trouvé zelf ook te horen is op dit album. Lo-fi, met een hoofdrol voor spannende gitaarlicks, psychedelische grooves en de zoektocht naar muzikale vrijheid in hoofdletters op hun instrumenten geschreven, dat is wat je te horen krijgt. En kijkend naar de hoes ontrollen zich dan vanzelf de weidse landschappen ten noorden van Antwerpen, de verlaten industrieterreinen aan de Schelde en het straatlawaai in Berchem voor je geestesoog.


mij=Heaven Hotel

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven