Koen Fu – Home Alone

Koen Fu - Home AloneIk ken deze campingbaas een beetje. Wat Koen Lommerse in zijn kop heeft zitten, heeft-ie niet in zijn kont. Ideetjes moeten er bij hem altijd meteen uit. En als het op muzikale ideetjes aankomt, dan is er bij Koen Fu een regelrechte verbinding tussen hersens, hart en vingers. Die gast heeft niet alleen een absoluut gehoor, geef ‘m een instrument en een half uur en hij beheerst wat je ‘m maar in handen geeft. Sterker nog, hij zal in staat zijn om er complexe muziekstukken in rondo’s en kleine thema’s op te spelen. Home Alone op 2 keer 180 grams vinyl is bijna een chronologie van waar deze baas zich mee heeft beziggehouden. Kant A is vooral een akoestische gitaarset van technisch spel waarin hij het Rosenberg Trio koppelt aan hipper drumwerk. Gek werd je ervan aan de keukentafel als hij weer eens een vliegensvlugge vingeroefening tijdens het koken voorbij liet komen. Kant B refereert aan zijn crossover- en metalperiode van zijn City Pig Unit. Elektrisch gierwerk en monsterriffs vol boventonen, hoppend van de ene naar de andere climax. Een sterke, coherente verzameling muziekjes waarin de kennismakingen met o.a. Gotcha! hoorbaar aanwezig zijn (“Skilluminati”). Kant C bevat de geheime munitie die Fu heeft opgebouwd tijdens zijn Gotcha!-periode. Met name “Swamp Thing” is het meest subtiele Ro-nummer dat Ro Krom nooit geschreven heeft. Een dramatisch funknummer met een laidback groove waar Prince jaloers op mag zijn. Kant D behelst de Beef-periode tot nu. Reggae, ska en rocksteady met verwijzingen naar tal van vocale melodieën en met links naar crossoverbands als Sublime in “Spiritus Skanktus” bijvoorbeeld. Dit album leert ons hoe Koen Fu graaft in zijn eigen ego. Na verloop van tijd zou je denken dat Fu genoeg collega-muzikanten om zich heen heeft verzameld om de gastvocalen te verzorgen. Dat de baas een absolute alleskunner is, daar hoeft niemand aan te twijfelen. Mét goede vocalen en soepele zanglijntjes kan hij dit album echter tot een greatest hits-album maken. Eindelijk wordt het kansloze leven er een van internationale kansen. Moet-ie wel zelluf echt willen natuurlijk. Eerst maar effe bestellen via Koen Lommerse op Facebook.


mij=Mascoach/KFC/Funksucks Ind.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven