Belgian Asociality – …

Belgian Asociality - ...Ergens nadat Faith No More zijn intrede maakte met “We Care A Lot”, de oplettende fan al stagedivend genoot van bands als Mucky Pup, Rich Kids On LSD en ikzelf nogal fan was van bands als Nuclear Assault, Verbal Assault, Prong, Excel en natuurlijk Suicidal Tendencies… toen liet Fons Dellen bij de VPRO het nummer “Miep Miep” horen van Belgian Asociality. Dat was grappig! Een Belgische band die al tierend in het Vlaams het tekenfilmfiguur Roadrunner nadeed, zoals dat gebruikelijk was bij het TV-programma Wordt Vervolgd van Han Peekel, dat werkte op de lachspieren. Bovendien bleek Belgian Asociality zich behoorlijk goed thuis te voelen in de wereld van hardcore, punk en allereerste crossover. Bon, in 1997 hield de band ermee op. Oké, er verscheen nog van alles onder de groepsnaam, speciaal voor het twintig- en voor het vijfentwintig jarig bestaan. Op 13 december 2013 promootte Belgian Asociality zijn nieuwste plaat, slechts getiteld met drie puntjes, in Antwerpen. De Mechelse gasten zijn niet echt vernieuwend in de genres die ook over hun hoogtepunt heen zijn. Vlamt de band dan nog? Jawel, maar het lijkt erop alsof Belgian Asociality zich tevreden heeft gesteld met een divisie lager. De Jupiler League is goed genoeg, ergens tussen The Toy Dolls, Van Katoen, Madball en Bobby Hambel’s White Devil (kennen we dat nog?). Deze band kan echt wel wat. Maar, de kans is groot dat The Belgian Asociality, net als Pater Moeskroen, alleen nog maar kan optreden met behoud van het persoonsgebonden budget voor demonstraties tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening. En, dat kan, zelfs niet als grap, ooit de bedoeling zijn geweest.


mij=Eigen beheer

5 reacties

  1. Off topic: Excel schijnt weer wat te gaan doen …. Geweldige plaat die Split Image lp , en de oude ritme sectie van Suicidal heeft een nieuwe band Luicidal…. Bezig met een album voor DCJam records. Hoe cool. Waar is m’n bandana gebleven?

  2. Excel toert al vier maanden in Amerika. Schijnt behoorlijk goed te zijn. Luicidal is idd geweldige band. Vorig jaar op Werfpop nog naar Mike Muir’s Suicidal uitzendbureau wezen kijken. Was ook met jonkies en broekies om hem heen een erg goed optreden. Bandana’s waren daar niet aan te slepen.

  3. Off topic: Excel schijnt weer wat te gaan doen …. Geweldige plaat die Split Image lp , en de oude ritme sectie van Suicidal heeft een nieuwe band Luicidal…. Bezig met een album voor DCJam records. Hoe cool. Waar is m’n bandana gebleven?
    Excel toert al vier maanden in Amerika. Schijnt behoorlijk goed te zijn. Luicidal is idd geweldige band. Vorig jaar op Werfpop nog naar Mike Muir’s Suicidal uitzendbureau wezen kijken. Was ook met jonkies en broekies om hem heen een erg goed optreden. Bandana’s waren daar niet aan te slepen.
    Het is voor mij vooral jeugdsentiment maar oeh wat klinkt het lekker bij tijd en wijle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven