Carlama Orkestar – Mecka Bela

Carlama Orkestar - Mecka BelaAls er een cd op deze redactie binnenkomt die een beetje naar Balkan riekt, dan wordt ondergetekende veelal in stelling gebracht: ‘It’s a dirty job and someone has to do it’. En dus zet ik koers naar Oost-Europa, samen met het Carlama Orkestar, dat zelf trouwens ook uit Nederland komt. Mecka Bela is het tweede album van het vijftal dat het voornamelijk van dansbare feestmuziek (Carlama betekent feestgedruis of wilde dans) moet hebben. Opener “Metchka Bela” heeft wel wat weg van Yello’s “The Race”: luister maar eens naar die saxofoon en het tempo. Het orkest houdt er ook verderop meestal de vaart in. De nummers zijn deels voorzien van zang. Dertien nummers worden in ruim vijftig minuten aan de man gebracht. Het is niet overal even zuiver in de Balkanleer. Er is reggae, er is de cancan, er is zelfs een soort van hiphop, er is ruimte voor solo’s, enz. Toch is alles ondergedompeld in een gezellig Balkansfeertje. Lekker feestje dus!


mij=SoundBalanceMusic/Coast to Coast

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven