Hermitage – Alleen De Liefde Kan U Redden

Hermitage - Alleen De Liefde Kan U ReddenIk kom bijna niet meer in het theater. Dat was al wel eens anders, waarbij mijn voorkeur uitging naar cabaret of de betere liedjesprogramma’s. Als ik dan zou lezen dat ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival gewonnen hadden, dan had ik met nog wat aanbevelingen zomaar een kaartje kunnen kopen om me te laten verrassen door het Belgische trio Hermitage. Dit seizoen spelen ze het programma Alleen De Liefde Kan U Redden. En hiervan is via crowdfunding een bijpassende cd uitgebracht. Ik heb een zwak voor het Vlaams, het klinkt me zoveel liever in de oren dan het Nederlands zoals wij dat spreken. Het album bevat negen liedjes die voornamelijk de liefde in al haar facetten als thema hebben. Het is het betere luisterlied, al klinkt het hier en daar door teveel rijmelarij wat geforceerd. Muzikaal is het niet al te shockerend, zeg maar geschikt voor Radio 2. Dit is overigens niet lelijk bedoeld. De liedjes liggen goed in het gehoor en zijn na een paar keer draaien al meezingbaar. Eigenlijk kan ik hier beter tegen dan Acda en De Munnik, maar dat is persoonlijk. Mijn favoriete liedje is “Jij en ik”, dat ik aanbeveel bij Nederlandstalige artiesten die niet hun eigen repertoire schrijven en iets verder willen gaan dan ‘ik hou van jou’. Ook nog even noemen dat op “Eskimo” het Metropole Orkest meespeelt.


mij=Dandy One

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven