Marike Jager – The Silent Song

Marike Jager - The Silent SongMarike Jager heeft iets met de zee. Waar het decor van de theatertour voor haar heerlijk grofkorrelig geproduceerde album Here Comes The Night de geluiden van een haven bij nacht leek te maken, eindigt Wings, het laatste nummer van haar nieuwste album The Silent Song, met de golfslag van de branding. Een frivoliteit. Want niet eerder maakte de Beuningse do it yourself-diva een album dat zo klein en ingetogen gehouden is. En daarin blijkt gelijk de kracht van Marike Jager als songwriter te schuilen. Waar op voorganger Here Comes The Night de productie soms nog centraal leek te staan, zijn op The Silent Song stem en gitaar, heel soms aangevuld met piano en een enkel duet (“Don’t You”, met de Canadees Ron Sexsmith), voldoende om een liedje geheel tot z’n recht laten komen. Dit heeft ook een keerzijde natuurlijk. We zullen Marike Jager komende zomer waarschijnlijk niet zien op de festivalweides. Maar in de veelal calvinistische kerkjes waar haar huidige tournee langs voert zullen de liedes van La Jager ongetwijfeld het best tot hun recht komen. Marike is een eigenzinnige dame. Gelukkig, mag ik wel zeggen. Het levert een pareltje als The Silent Song op!


mij=Morning Coffee

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven