W.E.T. – One Live – In Stockholm

W.E.T. - One Live - In StockholmJeff Scott Soto brengt al jaren met de regelmaat van de klok live-albums uit, of het nu solo is of met een van zijn vele bands en projecten. Het zijn meestal dubbelaars met een compleet concert. Zo ook de cd/dvd One Live – In Stockholm van W.E.T., het project met gitarist Robert Säll en gitarist/bassist Erik Mårtensson. Waar Soto bij andere live-albums steevast covers in de set opneemt, komt bij dit album vrijwel alles van de W.E.T.-discografie van twee albums. Van elk van de bands waar W.E.T. naar vernoemd is (Work Of Art, Eclipse en Talisman) is er één track en de zestien andere livetracks komen van de eigen albums. En da’s net iets teveel van het goede. De heren zijn vaardige songschrijvers en muzikanten, maar ze schrijven ook volgens een vaste formule: mid-tempo, breed uitwaaierende akkoorden en refreinen om bij mee te galmen. Wanneer daar niet – zoals bij Soto’s solo-live-albums – her en der wat funk wordt ingezet, begint het al ruim voor de negentiende (!) track verdacht veel op een herhalingsoefening te lijken. Muzikaal is het vlekkeloos, Soto en publiek hebben er zin in, maar voor een dubbelaar is het tot op heden beschikbare eigen materiaal gewoon niet opvallend genoeg. De twee studio-bonussongs vielen al af voor Rise Up, dus daarvan moeten we het ook niet hebben. Ik zal dit album best nog eens opzetten, maar ik vraag me af hoe vaak dat het héle album zal zijn.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven