De Lux – Voyage

de_lux-voyage.jpg“Oh yeah, sweet melody
This is my psychotherapy
I wanna dance…”

Elke festival-dj heeft zo zijn eigen favorieten waar het op floorfillers aankomt. Jets “Are You Gonna Be My Girl” is op dat gebied een klassieker en ook de hits van Katzenjammer en The Baseballs kun je in dat rijtje opnoemen. En nog honderden andere tracks. Wat je eigenlijk nooit meer hoort tegenwoordig is LCD Soundsystem, hoe onterecht dat ook is. 3FM vindt “Daft Punk Is Playing At My House”, “Yeah” en “Losing My Edge” hun bekendere nummers, maar dat zijn alledrie lange nummers die even op gang moeten komen. Om die reden liggen allerlei hits van bands die door LCD Soundsystem zijn beïnvloed eigenlijk eerder wat meer voor de hand. Een daarvan is het gloednieuwe De Lux, ofwel het duo Sean Guerin en Isaac Franco uit Los Angeles. Hun uiterst dansbare debuutplaat Voyage telt 9 postpunk/indiediscoknallers in de stijl van LCD Soundsystem en The Rapture. Mijn absolute favorieten zijn het lekker compacte “Make Space”, “I’ve got to make a solid statement (No more likes and ums)” en “Love is a Space”, maar eigenlijk had ik wel de hele plaat kunnen noemen. Volgens de bio nam de band al zijn nummers in de eerste take op en is er niets opnieuw ingespeeld, wat zou verklaren waarom er zo ongelofelijk veel energie in deze plaat zit. Foutloos is-ie niet, maar in mijn dj-koffer zit-ie al, en in mijn jaarlijst gaat-ie geheid belanden.


mij=Innovative Leisure / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven