Spain – Sargent Place

Spain - Sargent Place.jpgZo hoor je tijden – elf jaar om precies te zijn – niets meer van een band, zo brengen ze in geen tijd drie platen uit. 1995 was het jaar dat Spain The Blue Moods of Spain uitbracht. Een hoogtepunt in wat rond die tijd slowcore genoemd werd: traag gespeelde, somber getoonzette en vaak uitgesponnen liedjes. “Spiritual” werd prompt door Johnny Cash voor zijn tweede American Recordings-plaat opgenomen. Twee volgende albums en een verzamelaar, en de koek leek op voor de band rond zanger/bassist Josh Haden. Tot hij twee jaar geleden The Soul of Spain uitbracht en vorig jaar een plaat met sessies voor een radioshow, The Morning Becomes Eclectic Sessions. En nu dan Sargent Place. We horen geen verrassingen: de teksten zijn nog even eenvoudig (“Sunday Morning” bestaat uit één herhaalde zin), de muziek even spaarzaam. Brushes voor de drums, eenzame gitaarriffs, kalme pianoakkoorden en uiteraard de donkerbruine stem en de basgitaar van Josh Haden. Verder horen we zijn vader, jazzbassist Charlie Haden, en zus Petra in het mooie “The Fighter”. Er is in bijna twintig jaar niets veranderd.


mij=Glitterhouse

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven