Fenster – The Pink Caves

Fenster - The Pink CavesHoe het misverstand ontstond ben ik ironisch genoeg ook al vergeten, maar ik dacht aanvankelijk met een reissue te maken te hebben. Een Duits wave-album uit de jaren tachtig, destijds onopgemerkt, nu heruitgegeven door Morr. Het kon best kloppen. Het doffe The Pink Caves komt recht uit de kelderbar van een al lang vergane underground-scene, maar ontbeert nét die x-factor. Kortom, een opgeduikeld curiosum uit de archieven. De melodieën zouden hun tijd wel vooruit zijn, want quasi-verveeld en lijzig gezongen, zoals je tegenwoordig wel vaker hoort. Tegenwoordig, het woord is gevallen. Fenster is in werkelijkheid een doodnormaal bandje van nu. Hartstikke retro dus. Daarmee moet het oordeel toch wat harder uitvallen. Positief bekeken is de kundige flashback best geslaagd, maar eigenlijk vind ik het galmende en wollige geluid eerder ergerniswekkend dan betoverend. Het is ook een flinke poos wachten op een hitje. “Hit & Run” slackert een aardig eindje weg, en in het door Ariel Pink-synths voortgestuwde hoogtepunt “1982” bewijst het duo gelukkig zelf wél te weten hoe laat het is.


mij=Morr/Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven