Pink Mountaintops – Get Back

Pink Mountaintops - Get Back.jpgHoewel Stephen McBean en Gregg Foreman de enige vaste bandleden zijn van Pink Mountaintops, zijn het vaak de bijdragen van anderen die de meeste aandacht vragen. Geen wonder, want als Cat Power of leden van Godspeed! You Black Emperor en Cold War Kids, of begeleiders van Bonnie ‘Prince’ Billy meedoen, ben je verzekerd van aandacht. En dat terwijl het in Vancouver residerende Pink Mountaintops – her en der nog geldend als hobbyproject van McBean, naast zijn baan als zanger van Black Mountain – zo langzamerhand bewezen heeft ergens voor te staan. Namelijk voor lo-fi garageherrie. Ergens tussen New York Dolls, Velvet Underground en no-wave in, steeds zoekend naar mooie liedjes en ze even zo vaak verbergend onder gruizige gitaren, schreeuwzang, verrotte elektronica en ietwat lompe ritmes. Get Back is daar geen uitzondering op. Hoogtepunt is deze keer “North Hollywood Microwaves”, een door de praatzang van Annie Hardy en rauwe blazers gedragen beschrijving van seksuele aberraties. De andere negen avonturen op Get Back gaan minder ver, maar zijn nauwelijks minder leuk.


mij=Jagjaguwar / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven