The Green Pajamas – November

The Green Pajamas - NovemberSeattle, de stad van Jimi Hendrix. Seatlle, de stad van Nirvana. Seattle, de stad van The Green Pajamas. Bij die laatste band zullen alleen de heel trouwe lezers hun oren enigszins spitsen, want ze kwamen hier al vaker voorbij. Telkens weer was het verhaal dat ze nooit door een major label zijn ontdekt en dat hun oude materiaal nu pas wereldwijd wordt verspreid. Dat is met November niet anders. Oorspronkelijk kwam het in een oplage van 200 cassettes uit – hoeveel daarvan zullen er nog te vinden zijn? November was een manier om songmateriaal dat tussen wal en schip dreigde te vallen toch op te nemen. Live, ergens in november 1988, al vond hun producer Tom dat oorspronkelijk geen goed idee. De opnames werden in 1998 opnieuw gemixt door Jack Endino. Hij produceerde werk voor bands als TAD, Screaming Trees en Therapy? Op November is de publieksparticipatie weggeknipt of naar de achtergrond geplaatst. Verder is het geluid rauw, behoorlijk lo-fi en verenigen ze heel wat popmuziekgeschiedenis in zich en zou ik ze eerder eind jaren zestig, begin jaren zeventig plaatsen. Ze klinken – ik doe maar een poging – als Bowie, Can, Ten Years After, The Byrds en dan vooral in een eigen samensmelting hiervan. Mocht je de mix van Endino trouwens niets vinden dan is dit album ook nog in de originele mix te downloaden. Dat je het even weet.


mij=Green Monkey / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven