Wolfmother – New Crown

Wolfmother - New CrownEn toen was er plots een nieuwe van Wolfmother. Niet in de winkel. Nee, op dit moment alleen nog digitaal. Andrew Stockdale is na een dubbelabum in 2013 weer terug bij zijn oude band. Of beter gezegd bij zijn oude bandnaam. De schoorsteen moet tenslotte roken. Of zeg ik nu lelijke dingen? Maar goed, belangrijker is of Stockdale met New Crown weer terug is aan het rockfront. Ja, als het gaat om rock. Nee, als het gaat om het er nog toe doen. New Crown is een opsomming aan clichés, tien liedjes lang. “She Got It” klinkt qua productie of het in de badkamer is opgenomen. “My Tangerine Dream” is een saaie, zompige, stonerachtige track. “Radio” is ook meer een ronkende gitaar dan een écht lekker liedje. “I Don´t Know Why” begint psychedelisch, maar de zang is vreselijk en verder is het een rommeltje. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Oké, nog even de track “I Ain’t Got No”. Hoorde ik daar iemand Stones roepen? Nee, Stockdale is het kwijt, New Crown is totaal overbodig en ik maak me zorgen om Andrew. Is hij de weg kwijt, heeft er niemand meer grip op hem, zijn er zaken als drugs in het spel? Jongen toch.


mij=iTunes/Bandcamp

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven