Dauwpop 2014 – Voorpret

Wanneer begint het festivalseizoen eigenlijk? Voor File Under is dat antwoord simple: nooit. Of heel wat jaartjes geleden. Toen we het eerste festivalverslag deden. Want de festivals gaan altijd door. We gaan naar Le Guess Who? en Crossing Border en als het jaar amper voorbij is, gaan we alweer naar Eurosonic / Noorderslag. Maar het “echte” festivalseizoen, dat begint natuurlijk als je je tent weer tevoorschijn haalt. Het moment dat je je haringen telt en je je afvraagt op welke festivalcamping ze gebleven zijn. Het moment dat je afvraagt hoeveel kleuren modder kan hebben en wat de originele kleur van je tent ook alweer was. De echte diehards gaan naar Paaspop, maar dat vind ik nog wat te vroeg. Vorst aan de grond, die kans is er, vind ik wat te koud. Ik vind Dauwpop een goede aftrap van het festivalseizoen. Al is kamperen daar niet strikt noodzakelijk, want Dauwpop duurt maar één dag. Maar er is natuurlijk niks ergers dan weggaan als het feestje nog niet is afgelopen!
Seasick Steve


mij=Door: Gr.R.
Dauwpop dus. Want een gegarandeerd feestje is het met zijn vijf podia, een ijzersterke line-up, met louter grote namen. Om het u makkelijk te maken delen we het een en ander op in handzame categorieën. Ruim vertegenwoordigd is de categorie gitaarherrie. Met namen als Jett Rebel (jong, wild en Nederlands), Truckfighters (Zweedse stoner), Triggerfinger (geen verdere introductie nodig), Birth of Joy (psychedelische orgelrock) en Cloud Nothings (puike indierock). Houdt u hier van, sla dan in ieder geval GoGo Berlin niet over. Een nog onbekende parel uit Denemarken.
Is u dat allemaal iets te hard, dan heeft u de keuze uit bands als Daryll-Ann (indiepop), singer/songwriter Michael Prins, Young The Giant, ouwe rot Seasick Steve en natuurlijk de puike folkrock van Town of Saints. Die kunnen met drie man een aardig feestje bouwen in de beste Waterboys-traditie.
Daryll-Ann
Feest? Feest! The Wombats (lelele lelele lelelelelelele), Bökkers! Paul Elstak, lekker meespringen met Kraantje Pappie, de Rooie Neger (Sexy en Integer) en Boaz van de Beatz natuurlijk.
Daar tussendoor is nog veel meer te beleven, want we zeiden al: vijf podia, meer dan dertig artiesten en je mag je eigen tent uitproberen. Want we gaan pas naar huis als Jack Parow die Nag Van Die Lange Pette ingeluid heeft. De man is afgelopen weekend bij de Toppers gesignaleerd, dus dan weet je het: het kan alleen maar uit de hand lopen…

7 reacties

  1. Ik heb er ook zin in! Vanavond al naar een camping in de buurt (jawel, het tentje komt weer tevoorschijn) om Dauwpop 2014 al te beginnen.
    Hoi…wat doen jullie met de posters van overleden sterren. Zoals Jimmie Hendrix. Enz
    Ivonne: Die worden ritueel verbrand in het bijzijn van de voltallige redactie.
    @Prikkie: Waarom vertel jij niet over de geplande rituele verbranding van sommige artiesten. 🙂
    Eddy: Omdat die artiesten dat nog niet weten. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven