Doctor Cyclops – Oscuropasso

Doctor Cyclops - OscuropassoHet Italiaanse Doctor Cyclops is terug met slechts vijf songs op de EP Oscuropasso, maar wat voor eentje! De heren Draghi, Filippini en Dallera reppen met geen woord over stoner rock, over de doemriffs van Black Sabbath. Niks van dat al. Het trio grijpt gewoon in een teug terug naar Pentagram, Saint Vitus, Deep Purple, wat oude fusion, doommetal en psychedelica. Je zou zeggen dat het allemaal al gedaan is en dat je nooit op vernieuwing in het stonerrockgenre hoeft te rekenen. Klopt, alleen daar gaat het bij Doctor Cyclops ook helemaal niet om. Als de band zin heeft om jazzy of funky elementjes op te nemen in haar muziek, dan doet de band dat gewoon. En, dat alles heeft een uiterst natuurlijk verloop tussen alle logge riffs en gedragen vocalen in. Het enige dat je tegen Doctor Cyclops kunt inbrengen, behalve de wat afgezaagde bandnaam is het feit dat de band neigt naar constructies die lijken op de musicals Hair, Jesus Christ Superstar en The Rocky Horror Picture Show. Soms is het wat té theatraal, te bombastisch, te gedragen en te pathetisch. Nu nemen we dat beginnende bands best kwalijk. Dat had je vroeger eens moeten zeggen tegen Ozzy of die lelijke gasten van Nazareth, Uriah Heep, een Celtic Frost of Venom. Laat die jongens uit Bosmenso lekker hun gang gaan!


mij=World In Sound

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven